Bucuria tinereții trăite întru Hristos: Simpozionul „Tinerii ortodocși azi” la Caransebeş

Întâlnire tineri Caransebeş

La demisolul Catedralei Episcopale Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș au avut loc recent o serie de manifestări dedicate tinerilor. Activităţile au fost organizate în cadrul celei de-a treia ediții a Simpozionului Tinerii ortodocși azi.

La acest eveniment au participat centrele de tineret din Zăgujeni, Oțelu Roșu, Borlova, Teregova, Centrul de tineret Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Apostol Andrei din Caransebeș.

În prima parte a evenimentului au fost prezentate referatele realizate pe tema „Iubirea între virtute și păcat”, urmată de expoziția fotografică cu tema Tinerețe cu Hristos. Prin aceste referate și fotografii, tinerii au încercat să înfățișeze cât mai bine cum percep ei iubirea, atât ca virtute, cât și ca păcat, dar și cum se poate trăi tinerețea, în comuniune cu Hristos și cu ceilalți tineri.

La finalul primei părți a evenimentului, au fost oferite premii din partea Episcopiei Caransebeșului pentru cea mai bună prezentare și cea mai bună expoziție de fotografie.

În a doua parte a evenimentului, a avut loc conferința Drumul spre Rai e pavat cu … poezie, susținută de scriitorul Robert Șerban.

Invitatul conferinței, Robert Șerban, a povestit despre felul în care L-a întâlnit pe Dumnezeu în viața sa și despre cum Îl reîntâlnește în fiecare experiență din viață, revelându-L, la rândul lui, în poeziile și scrierile sale, a precizat Roxana Novacovici de la Biroul de Presă al Eparhiei Caransebeşului.

A fost una dintre cele mai frumoase întâlniri pe care le-am avut până acum, a mărturisit invitatul conferinţei: M-am simțit excelent și mi-am făcut prieteni noi în Caransebeș: oameni admirabili, ce se implică energic și serios în viața comunității.

Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul Zilelor Tineretului Ortodox din Episcopia Caransebeșului.

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente