Biserica severineană de pe Calea Târgu Jiului şi-a serbat ocrotitorul

Credincioşii severineni au serbat cu deosebită evlavie și cinste pe Sfântul Ioan Gură de Aur, joi, 13 noiembrie, în ziua prăznuirii sale. Biserica severineană de pe Calea Târgu Jiului a îmbrăcat cu acest prilej straie sărbătorești. Aceasta este singura din Eparhia Severinului şi Strehaiei care se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Ioan Hrisostom. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

„Părintele paroh Adrian Căpitănescu a trăit bucuria pastorală de a cinsti după cuviinţa creştinească pe ocrotitorul parohiei, fiind înconjurat de foarte mulţi enoriaşi. La ceas de praznic, în mijlocul credincioșilor s-a aflat Preasfinţitul Părinte Nicodim, Chiriarhul locului. Slujba a început la primele ore ale dimineţii, creştinii ducând la Sfântul Altar, în timpul utreniei, prescuri şi pomelnice pentru cei vii şi cei adormiţi. În paraclisul de la demisolul bisericii aflate în construcţie credincioșii severineni au cântat şi s-au rugat împreună, o parte din ei împărtăşindu-se în timpul Liturghiei cu Trupul şi Sângele Domnului. Ambianţa duhovnicească a fost întreţinută de cântările de strană executate cu pricepere în duhul tradiției muzicale bizantine de un grup de psalţi de la Catedrala episcopală din municipiu”, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Nicodim a vorbit despre personalitatea minunată a marelui ierarh Ioan Gură de Aur. Chiriarhul mehedinţean a pus la inima credincioşilor şi câteva poveţe duhovniceşti legate de frecventarea bisericilor, ascultarea de Dumnezeu şi împlinirea poruncilor bisericeşti.

Comentarii Facebook


Știri recente