Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Comșești a fost sfințită de ÎPS Părinte Andrei

IPS Andrei - Parohia Boian (1)

Biserica nouă a parohiei Comșești din protopopiatul Turda a fost sfințită astăzi, în duminica a 6-a după Rusalii, de Mitropolitul Clujului, în prezența a sute de credincioși.

Locașul de cult a fost construit începând cu anul și poartă hramul „Pogorarea Sfantului Duh”.

Slujba de tarnosire a fost urmată de Sfânta Liturghie. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit o omilie despre Hristos, tămăduitorul sufletelor și al trupurilor.

Evanghelia de astăzi subliniază că bolile trupești depind în mare măsură de starea sufletească a omului care pătimește, a prcizat Ierarhul.

Programul liturgic s-a încheiat cu premierea tuturor celor care s-au implicat in edificarea bisericii şi finalizarea lucrarilor noului locas de cult din Comșești.

Preotul paroh Ioan Dănuț Rad a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar diplome de aleasa cinstire le-au fost oferite primarului, consiliului parohial si tuturor celor care au contribuit la frumoasa edificare din parohia Comșești.

Atestată documentar din timpul lui Matei Corvin, parohia ortodoxă Comșești din Protopopiatul Turda mai are o biserică de lemn construită în jurul anilor 1800.

Foto: Arhivă

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…