Binecuvântarea lucrărilor realizate la Palatul Episcopal din Galați

Vineri, 29 noiembrie a.c., după simpozionul științific interseminarial de la Galați, delegația Patriarhiei Române condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, însoțită de Chiriarhul Dunării de Jos și membrii Permanenței Consiliului eparhial au vizitat șantierul deschis la vechiul Palat episcopal din Galați, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea.

Aici, Arhiepiscopia Dunării de Jos a demarat ample lucrări de construcție în cadrul proiectului intitulat „CONSOLIDAREA, REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA PALATULUI EPISCOPAL – „MUZEUL ISTORIEI, CULTURII ȘI SPIRITUALITĂȚII CREȘTINE DE LA DUNĂREA DE JOS”.

Necesitatea lucrărilor de consolidare, restaurare și modernizare, necesitate derivă din gradul avansat de deteriorare a edificiului construit în perioada 1897-1900 și clasificat ca monument istoric.

Consolidarea, reabilitarea și amenajarea clădirii Palatului Episcopal va permite ca activitatea desfășurată în trecut – aceea de muzeu – să continue prin Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos.

Vizita a culminat cu slujba de binecuvântare a lucrărilor ce au fost realizate până în prezent la importantul centru de spiritualitate și cultură românească de la gurile Dunării.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente