Binecuvântare pentru românii din Italia

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, racla cu părticele din moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica, din judeţul Ilfov, se află în aceste zile într-un pelerinaj la mai multe parohii din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, spre binecuvântarea şi bucuria duhovnicească a credincioşilor, informează Ziarul Lumina.

În aceste zile se desfăşoară în Italia un eveniment important pentru credincioşii ortodocşi români care locuiesc acolo. Pământul acestei ţări este binecuvântat de moaştele Sfântului Ierarh Calinic, părintele duhovnicesc al Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti. Racla cu părticele din odoarele acestui sfânt este purtată în regiunea Piemont din Italia de o delegaţie a Arhiepiscopiei Bucureştilor formată din părintele arhimandrit Maxim Bădoiu, stareţul Mănăstirii Cernica, protosinghelul Teofan Milia, de la aceeaşi mănăstire, şi părintele Vasile Guţă, de la Parohia Căldăraru din Ilfov. În zilele de 13 şi 14 mai, racla cu părticele din moaştele Sfântului Calinic s-a aflat spre închinare la Parohia Ortodoxă Română din Chivasso, care este legată spiritual de lavra monahală de lângă Bucureşti pentru că îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Gheorghe de la Mănăstirea Cernica.

Ieri, 15 mai, racla a ajuns la Parohia Ortodoxă Română „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Torino, unde a fost întâmpinată de preoţi şi credincioşi. „Moaştele Sfântului Calinic de la Cernica au fost aduse în Italia nu numai la parohia noastră, ci şi la alte parohii ortodoxe. Ele au fost primite la Chivasso, o localitate apropiată de Torino, la o parohie românească ce prin binecuvântarea lui Dumnezeu are o biserică nouă, construită din zid, un lucru extraordinar pentru credincioşii ortodocşi români din Italia. Noua biserică este închinată înaintaşului Sfântului Calinic de la Cernica: Sfântul Cuvios Gheorghe. După acest moment, moaştele au poposit la Parohia Ortodoxă Română din Pinerolo, iar vineri am avut bucuria să le fi primit în biserica Parohiei «Înălţarea Sfintei Cruci» din Torino“, ne-a spus părintele Iustin Androne, de la Parohia Ortodoxă Română „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Torino. Pentru acest eveniment a fost rânduit un program liturgic special la Parohia Românească din Torino, iar grupuri de pelerini au venit să se închine la moaştele Sfântului Calinic din mai multe oraşe ale Italiei. „În timpul zilei de vineri au sosit multe grupuri de pelerini din diferite părţi ale Italiei, care au fost invitaţi ca prima dată să vină să se închine la moaştele Sfântului Calinic, iar apoi, în funcţie de orarul fiecăruia, să viziteze şi Domul din Torino, unde în aceste zile este expus celebrul giulgiu al Mântuitorului Hristos“, a adăugat părintele Iustin Androne.

Până la 20 mai, sfintele moaşte se află la Parohia „Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica“ din localitatea Chivasso, unde pot fi cinstite de credincioşii români.

Comentarii Facebook


Știri recente