Binecuvântare pentru credincioșii din Voiteg, Protopopiatul Deta

În Duminica a XVII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului,a efectuat o vizită pastorală în Parohia Voiteg din Protopopiatul Deta, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Aici, Chiriarhul a fost întâmpinat de soborul credincioșilor și al clericilor, împreună cu pr. Ioan Prisăcean, Protopopul Detei și pr. paroh Ioan Zaharie George. Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în biserica cu hramul Sfântul Gheorghe, construită în anul 1912.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice duminicale de la Matei 15, 21-28. Cu acest prilej, Mitropolitul Banatului a evidențiat credința stăruitoare a femeii canaanence și nădejdea ei neclintită în mila și ajutorul Mântuitorului Hristos. În acest sens, Chiriarhul a arătat că rugăciunea bineplăcută lui Dumnezeu trebuie însoțită de smerenie și de lacrimile pocăinței, având încredințarea împlinirii celor nădăjduite. Glasul rugăciunii adevărate pornește din adâncul inimii omului, iar nu de pe buzele lui. La fel, și femeia canaaneancă se apropie de Mântuitorul Hristos cu inima sa pătrunsă de durere și deplin încredințată de puterea tămăduitoare a Fiului lui Dumnezeu.

În final, Înaltpreasfinția Sa i-a încredințat pe credincioșii parohiei Voiteg, păstoriți de către pr. Ioan Zaharie George, de dragostea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu, îndemnându-i totodată să continue lucrarea duhovnicească alături de părintele paroh, prin participarea la sfintele slujbe și Împărtășirea cu Sfintele Taine.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente