Australia: Sfințirea Apelor în Melbourne

Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, a participat la slujba de sfințire a apelor oficiată duminică, 8 ianuarie 2017, în portul Princes Pier al orașului australian Melbourne. Slujba a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ezechiel de Dervis, Episcop vicar al Arhiepiscopului ortodox grec al Australiei.

La slujba Aghesmei celei Mari organizată pentru al treizeci și treilea an consecutiv în portul din Melbourne a participat și Episcopul Iacov de Militoupolis, transmite Romfea.gr.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților de stat și locale, clerici și credincioși din Melbourne.

Conform tradiției, Episcopul Ezechiel a aruncat o cruce din lemn în apă, iar peste douăzeci de înotători s-au întrecut pentru a recupera crucea din mare. Recuperatorul Panagiotis Eleftherakis a primit o cruce pectorală în semn de binecuvântare.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Suceava: Simpozion dedicat Mitropolitului Bartolomeu Anania

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava găzduiește în perioada 20-21 ianuarie 2017 Simpozionul Național cu tema Valori naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Anania, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Manifestarea a debutat vineri,…