Au debutat Taberele MMB la Durău și Neamț

Arhiepiscopia Iașilor organizează în perioada 18 iunie-9 septembrie, la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” – Durău, și în perioada 18 iunie-15 iulie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, „Taberele MMB”, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Copiii și tinerii care s-au înscris vor avea un program bine structurat, care va cuprinde ateliere, drumeții, excursii, toate acestea îmbinate cu programul de rugăciune.

Arhiepiscopia Iașilor va organiza anul acesta o nouă serie de tabere pentru copii și tineri, la Centrul cultural-pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastrul’ – Durău, în perioada 18 iunie-9 septembrie. Seriile săptămânale vor avea șapte zile și șase nopți. Spre deosebire de anul trecut, programul are inclus un atelier de tir cu arcul, o excursie la Piatra Neamț, plimbare cu vaporașul pe Lacul Bicaz și telegondola din orașul de la poalele Muntelui Pietricica. ‘Celelalte activități vor fi structurate după un program care are în vedere grija față de copii, față de timpul lor. Aproape 40% din program este alocat atelierelor, jocurilor și interacțiunii între copii, 30% din timp va fi dedicat drumețiilor și pelerinajelor, iar restul timpului de 30% este pentru odihna participanților. Vor fi organizate ateliere de orientare turistică, muzică, pictură, origami, dans, ele diferind de la o serie la alta, fiind un număr de patru domenii în fiecare săptămână’, a spus Doru Barna, coordonatorul taberelor.

Prima tabără a Arhiepiscopiei Iașilor, la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț

Atracția Taberei ‘Floare de colț’ de la Durău este jocul ‘Vânătoare de comori’, în care copiii, împărțiți pe echipe, au de parcurs diferite probe pentru a găsi comoara. În program există seri tematice în care copiii pot viziona un film, dansa ș.a. ‘Floare de colț’ – Durău se adresează copiilor cu vârste între 9-14 ani, fiind organizată și o serie specială pentru liceeni în perioada 23-29 iulie. În cele 12 serii de tabără de la Durău vor participa câte 80 de copii în fiecare săptămână.

Pentru prima dată, în acest an va fi organizată, după modelul celei de la Durău, Tabăra ‘Izvoarele bucuriei’, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț. Vor fi ateliere de muzică, pictură, dans și orientare turistică. Din cele patru serii care vor veni în perioada 18 iunie-15 iulie, mai există locuri disponibile în ultimele două. ‘Avantajul acestei zone este că se pot face foarte multe drumeții la obiectivele turistice și pelerinaje. Fiind organizate de Biserică, aceste tabere vor cuprinde participare la rugăciunile de dimineață și de seară și la Sfânta Liturghie (de două ori în fiecare serie). Prin aceste tabere, participanții își pot dezvolta abilitățile personale, creativitatea, spiritul de echipă, capacitatea de comunicare și, mai ales, bucuria de a-și face prieteni noi și de a împărtăși cu ei lucrurile frumoase’, a adăugat Doru Barna.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente