Arhiepiscopia Timişoarei a sprijinit modernizarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din Timișoara

Secția de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara a fost modernizată la standarde europene prin implicarea Consiliului Județean Timiș, a unor oameni de bine și a Arhiepiscopiei Timișoarei, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

La inaugurarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență din Timișoara a participat joi, 14 ianuarie 2016, arhid. Ing. Timotei Anișorac, delegat al Centrului eparhial din Timișoara.

“Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului am participat la un moment important pentru Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara, de la etajul 8, unde au fost modernizate 10 saloane. Arhiepiscopia Timișoarei a fost printre primele instituții care au sprijinit acest demers ceea ce a făcut posibilă renovarea și modernizarea acestei secții. În anul 2014 Arhiepiscopia Timișoarei a răspuns cu bucurie inițiativei prof. dr. Mihai Ionac, șeful secției menționate, care a solicitat sprijin financiar pentru demararea unor lucrări de modernizare a secției de microchirurgie vasculară. Cu binecuvântarea vrednicului de pomenire mitropolit IPS Nicolae și prin grija PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Centrul eparhial a răspuns pozitiv acestei solicitări, iar astăzi vedem acest proiect funcțional, ceea ce reprezintă o îmbunătățire a calității serviciilor medicale din partea de vest a țării” ne-a spus arhid. Ing. Timotei Anișorac, consilier la sectorul Patrimoniu și Construcții al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Prin acest demers, cel mai mare spital din partea de vest a țării, poate oferi pacienților săi un mediu curat, în care actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții.

“În acest an se împlinesc 10 ani de la înființarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, iar acest moment ne prilejuiește o mare bucurie, pentru că am reușit ca secția în care ne desfășurăm activitatea să arate frumos, prietenos și să aibă dotări, care permit personalului medical să se îngrijească nu numai de corpurile pacienților, dar puțin și de sufletele lor într-un mediu mai plăcut. Un ajutor important pentru renovarea secției de Chirurgie Vasculară am primit din partea Arhiepiscopiei Timișoarei, a Consiliului Județean Timiș și a unor sponsori din mediul privat. Urmare a fondurilor alocate, fiecare salon are toaletă, dotată cu toate dispozitivele necesare persoanelor cu dizabilități, sistem de alarmare, care este cuplat la camera asistentelor, oxigen și climă. De asemenea, urmare a renovării secției avem posibilitatea de a menține curățenia în condiții mult mai bune decât până acum, practice incomparabile” a precizat prof. dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara.

La această secție își desfășoară activitatea 19 medici, 9 asistente, 5 infirmiere, care poartă de grijă anual la peste 2000 de pacienți.

Comentarii Facebook


Știri recente