Arhiepiscopia Râmnicului a oferit rechizite școlare elevilor romi defavorizați

Arhiepiscopia  Râmnicului a organizat în ziua de 11 septembrie o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare elevilor romi proveniți din familii cu situație financiară precară în vederea prevenirii abandonului școlar.

Beneficiarii programului „Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu” organizat de Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor au fost elevii rromi din localitațile Dăești, Ocnele Mari și Bujoreni, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

Proiectele cu caracter social și educativ își propun sprijinirea familiilor aflate în situații de risc social însă, în același timp, au și o componentă educativă.

În cadrul activităților desfășurate, Arhiepiscopia a identificat dificultăți în rândul copiilor romi în ceea ce privește lipsa rechizitelor, a alimentației și a îmbrăcămintei, lipsuri care conduc la absenteism și chiar abandon școlar.

Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a subliniat că „educaţia este un mijloc de rezolvare a problemelor individuale şi de grup, dar și o resursă importantă a modernizării şi dezvoltării acestei etnii”.

Pentru a diminua abandonul școlar Arhiepiscopia a dezvoltat proiecte sociale prin care inițiază o serie de dezbateri în rândul comunităților rrome privind importanța educației pentru dezvoltarea personală a copiilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…