Anul Centenarului | Spectacolul „Trilogia Română” la Cercul Militar Național

Trupa de teatru „Birlic” din Fălticeni a prezentat luni seară spectacolul „Trilogia Română”, în regia lui Ovidiu Cuncea. Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Cercului Militar Național din București. Spectacolul este dedicat Centenarului Marii Uniri și prezentat ca semn de înaltă prețuire pentru marele actor de comedie Grigore Vasiliu Birlic.

Acesta este al treilea spectacol creștin jucat de trupa de actori din Fălticeni. Trupa de teatru nu este la prima reprezentație  în regia lui Ovidiu Cuncea și asta pentru că au jucat și piesa „Harap Alb”. Timp de o oră participanții s-au bucurat de piesa de teatru ce cuprinde referiri la trei mari opere: Luceafărul, Miorița și Legenda meșterului Manole.

Această piesă va fi pusă în scenă și miercuri, la Cuibul Artiștilor, de la ora 19:00. Vineri, trupa de teatru va fi prezentă la o slujbă de pomenire pentru Grigore Vasiliu Birlic, Emil Hossu și Eusebiu Ștefănescu, care va avea loc la Cimitirul Bellu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…