Anuarul Liturgic și Tipiconal pe anul 2017

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut Anuarul Liturgic și Tipiconal pe anul 2017. Lucrarea cuprinde atât calendarul, cât și informații legate de organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2017 drept Anul omagial al educației religioase al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

În Cuvântul Înainte, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a evidențiat importanța spirituală a cinstirii icoanelor, ca manifestare a credinței Bisericii Universale.

În fața secularismului antireligios, caracterizat printr-o obsesie a promovării publice a imaginii eului individual și o respingere a icoanelor sfinților, Biserica Ortodoxă Română reiterează importanța și semnificația spirituală profundă a cinstirii icoanelor Mântuitorului Hristos, ale Maicii Domnului și ale sfinților, ca manifestare a Bisericii universale, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, Patriarhul României a subliniat importanța lucrării pastoral-misionare a Patriarhului Justinian Marina.

Patriarhul Justinian Marina a fost întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române apropae trei decenii ( 24 mai 1948-26 martie 1977) în timpul celei mai aprigi persecuții a acesteia de către regimul politic ateist instalat la putere în România după luna martie 1945. Cu mult curaj și echilibru, diplomație și tenacitate, a încercat să apere Biserica de loviturile sistematice ale puterii politice, alegând calea unei dârze rezistențe camuflate sub un discurs „favorabil” pentru liderii comuniști. S-a opus din răsputeri abuzurilor și ingerințelor partidului-stat în viața Bisericii și încercării acestuia de a transforma Biserica într-o instituție neputincioasă, tolerată și discreditată, cu un rol nesemnificativ în societate, a precizat Părintele Patriarh Daniel.

Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente