Anuar Liturgic și Tipiconal 2014

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut, recent, Anuarul liturgic și tipiconal pe anul 2014. Lucrarea este un îndrumar pentru preoți și cântăreții la strană, în vederea săvârșirii slujbelor în mod corect și uniform. Potrivit prefeței, semnată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cartea va răspunde și dorinței unora dintre credincioși de a cunoaște mai bine rânduiala liturgică zilnică și organizarea actuală a Bisericii Ortodoxe.

„Este primul an când apare o astfel de lucrare în cadrul Editurii Patriarhiei. Acest anuar cuprinde, mai întâi rânduielile bisericești și tipicul anual zilnic pentru anul 2014, iar în partea a doua cuprinde organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe în general și a Bisericii Ortodoxe Române în special. Anuarul se va edita cu ajutorul lui Dumnezeu de acum încolo în fiecare an la nivelul central al Patriarhiei Române”, a precizat părintele arhimandrit Chiril Lovin, coordonatorul Departamentului „Carte de Cult” al Editurii Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, potrivit Radio TRINITAS.

Anuarul liturgic și tipiconal pe 2014 poate fi achiziționat de la magazinele bisericești precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente