An omagial 2017: Expoziție de icoane la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din orașul Victoria

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din orașul Victoria, județul Brașov, a găzduit recent cea dea douăsprezecea ediţie a expoziţiei intitulate Drumul Icoanei pe sticlă. Evenimentul a fost dedicat Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.

Manifestarea a reunit iconari din patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului: Braşov, Făgăraş I, Făgăraş II şi Săliște. Icoanele au fost admirate de vizitatori în interiorul centrului social al lăcașului de cult.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Octavian Smădu, organizatorul evenimentului, a evidențiat că iconari transilvăneni, unii rămaşi anonimi, au lăsat inestimabile opere religioase. De asemenea, părintele a mai subliniat faptul că expoziţia este şi o modalitate de promovare a meşterilor iconari, păstrători ai acestui străvechi meşteşug artistic.

Manifestarea se înscrie în proiectele organizate de comunitatea parohială. Aceasta oferă tinerilor, credincioșilor și iubitorilor de artă posibilitatea de a viziona o expoziție deosebită și inedită.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Pastorale Crăciun 2017 | PS Ignatie către părinţi: De modul cum le transmiteţi credinţa Bisericii noastre copiilor, depinde frumuseţea şi curăţia neamului nostru românesc

Episcopul Huşilor atrage atenţia în scrisoarea pastorală transmisă cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi. Părinţii au o mare responsabilitate, întrucât de modul cum le este…