An comemorativ 2017 | Cântarea bisericească în timpul păstoririi Patriarhului Justinian

Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu găzduiește în perioada 16-18 mai 2017 Simpozionul Național de Muzicologie intitulat Cântarea bisericească în timpul păstoririi PF Patriarh Justinian Marina (1948-1977).

Evenimentul a adunat profesori de la mai multe centre universitare din țară precum: București, Iași, Craiova, Alba Iulia, Oradea și Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit părintelui Vasile Grăjdian, în prima ședință s-a vorbit despre uniformizarea cântării bisericești în timpul păstoririi Patriarhului Justinian Marina, dar și despre reacțiile, rezultatele și evoluția cântării bisericești din aceea perioadă.

Anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod ca An Comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…