Ambasadorul României în Liban în vizită la Preafericitul Părinte Patriarh Ioan Al Antiohiei

Excelenţa Sa, domnul Ambasador al României la Beirut a întreprins duminică o vizită oficială la Mănăstirea de la Balamand unde a participat la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X – lea Yazigi, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi din cadrul Patrairhiei Antiohiei, după cum ne-a precizat Pr. Drd. Gheorghe Costea, Preotul comunităţii creştin-ortodoxe române din Siria.

Astăzi 22 aprilie se împlinesc doi ani de când doi episcopi creştini au fost răpiţi din oraşul Alep din Siria: Înalt Preasfinţitul Părinte Pavel Yazigi, Mitropolitul Ortodox de Alep şi Înalt Preasfinţitul Ioan Ibrahim, Mitropolitul Siro-Iacobit de Alep.

Totodată domnul Ambasador a fost primit la sfârşitul slujbei de Preafericitul Ioan şi de stareţul Mănăstirii Balamand, arhimandritul Iacov Khalil, şi de decanul Intitutului Teologic Ortodox de la Balamand, Pr. Porfirie Georgi.

După întrevederea cu Preafericirea Sa, domnul ambasador a vizitat Universitatea din Balamand stabilindu-se ca pe viitor să se înceapă o colaborare între Universitate şi Ambasada României de la Beirut.

* În 22 aprilie 2013 pe când se întorcea dintr-o vizită pastorală efectuată la credincioşii din oraşul Antiohia (Antakia astăzi – situat în Turcia în apropierea graniţei cu Siria) IPS Pavel de Alep a fost întâmpinat la graniţă de IPS Ioan Ibrahim spre a se întoarce spre Alep. Însă înainte de a ajunge la Alep au fost atacaţi de facţiuni din rebelii ce activează în Siria şi au fost răpiţi, iar de atunci nu a mai apărut nici o veste despre cei doi mitropoliţi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…