Alimente pentru oamenii fără adăpost din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului desfășoară o nouă campanie umanitară ai cărei beneficiari sunt oamenii fără adăpost. În fiecare seară, voluntarii dăruiesc pachete cu alimente oamenilor aflați în dificultate și fără adăpost.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Părintele a arătat că Biserica se implică atât în ajutorarea celor cu suferinţe trupeşti, bolnavi care nu îşi permit să urmeze un tratament, dar şi în ajutorarea cazurilor sociale: Oamenii aceştia care trăiesc sub cerul liber trăiesc în frig, adorm flămânzi și însetați. Dacă le putem uşura în vreun fel suferinţa, este bine să o facem, pentru că prin milostenie ne arătăm dragostea faţă de Hristos, iar El asta ne cere”.

Lecţia milosteniei este lecţia pe care toţi voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au învăţat-o şi o practică în fiecare zi.

În fiecare seară, plecăm cu maşinile în zonele în care am identificat persoane fără adăpost, persoane care au nevoie de hrană. Sunt multe cazuri pe care le avem în evidenţă şi încercăm să le arătăm că ne pasă de situaţia lor şi nu sunt singuri”, a mărturisit Dan Prună – voluntar.

Bucuria celor care primesc este mare, dar a celor care dăruiesc este greu de descris în cuvinte.

Ana-Maria Vasilăţeanu, unul dintre voluntari, mărturisește că aceste acţiuni sunt foarte necesare: „Este important să ne îndreptăm privirile şi către aceşti oameni. Nu ne putem numi buni creştini dacă nu ne manifestăm dragostea faţă de semeni. Prin acest proiect, ca şi prin toate celelalte pe care le derulăm la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, «Sănătate pentru sate» şi «Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!» încercăm să ajutăm acolo unde este nevoie şi să aducem alinare şi bucurie celor care chiar se află în situaţii dificile. Să urmăm exemplul Samarineanului milostiv din Pericopa Evanghelică de la Luca, pentru că întotdeauna se va găsi cineva în suferinţă care are nevoie de noi”.

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, aproximativ 50 de voluntari se organizează şi merg în fiecare seară să ofere alimente celor fără adăpost, oamenilor străzii. Programul a început din luna decembrie 2015.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente