Albumul de reportaj „Moldova bisericilor de lemn” a fost lansat la Muzeul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

Lansarea volumului Moldova bisericilor de lemn. Album de reportaj al Otiliei Bălinișteanu, redactor Ziarul Lumina, a avut loc în această seară la Muzeul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Volumul a fost prezentat de Prof. Dr. Daniel Condurache, de la Catedra de jurnalism și științe ale comunicării a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, de jurnalista Cristina Zamfirescu, senior editor Ziarul Lumina și de etnologul Lucian-Valeriu Lefter, de la Centrul Culturii Tradiționale Vaslui.

Moderatorul evenimentului a fost Conf. Dr. Ionuț Nistor, Directorul Muzeului Universității, notează Ziarul Lumina.

Lucrarea, publicată la Editura Trinitas a Patriarhiei Române, este singulară sub aspect editorial, reunind într-o prezentare inedită, sub forma reportajului clasic, povestea a 185 de biserici de lemn monumente istorice din județele Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău și Vaslui, cele mai multe aproape necunoscute publicului larg.

Cartea reprezintă rodul unei serii de reportaj, inițiată și realizată de Otilia Bălinișteanu în perioada 2012-2015, parte dintre reportaje fiind publicate în Ziarul Lumina.


Moldova bisericilor de lemn


Otilia Bălinișteanu are o experiență de 13 ani în presa scrisă. Este autoarea volumului de interviuri Taifasuri cu tâlc, și a lucrării Florin Zamfirescu făcătorul de gazete, ambele apărute la Editura Trinitas. Din 2015 este cadru didactic asociat la Catedra de jurnalism și științe ale comunicării a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Foto credit: Otilia Bălinișteanu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Pastorale Crăciun 2017 | PS Ignatie către părinţi: De modul cum le transmiteţi credinţa Bisericii noastre copiilor, depinde frumuseţea şi curăţia neamului nostru românesc

Episcopul Huşilor atrage atenţia în scrisoarea pastorală transmisă cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi. Părinţii au o mare responsabilitate, întrucât de modul cum le este…