Ajută mama și copilul. Ei depind de tine | Alătură-te și tu românilor care cred în dreptul la viață!

Din anul 1958, de când sunt contabilizate avorturile, și până în prezent, populația României ar fi trebuit să fie mai numeroasă cu aproximativ 23 de milioane de români. În data de 25 martie , participă și tu la Marşul pentru viaţă 2017.

Evenimentul va avea loc pe traseul Parcul Unirii din București – Parcul Tineretului. Aici va avea loc concertul Live for Life.

Biserica a învățat totdeauna că viața umană începe de la concepția copilului în pântecele mamei și consideră avortul, în orice moment al sarcinii, ca o formă de omucidere. Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.

Potrivit Revelației și învațăturii Bisericii, Dumnezeu a creat lumea din nimic (2 Macabei, 7,28). Dumnezeu a creat viața sub toate aspectele ei, iar în ceea ce privește viața omenească, Dumnezeu a arătat o grijă deosebită.

Viața omenească nu este produsul devenirii spontane a lumii, ci, pentru apariția ei, Dumnezeu a avut o grijă deosebită: omul nu apare la porunca, ci în urma unui sfat și a unui act special al Sfintei Treimi, act exprimat de aghiograf prin termenul de plăsmuire și de suflare de viață. Viața omenească nu este determinată doar de plăsmuirea omului din pământ, ci și (sau mai ales) de suflarea viu-făcătoare a lui Dumnezeu.

Speranță pentru viitor

Mulți medici din România au renunțat la practicarea avortului în clinicile în care activează. Un exemplu de astfel de medic este și  Ionel Cioată. Într-un interviu acordat televiziunii Trinitas Tv, acesta a vorbit, printre altele, și despre faptul că el însuşi trebuia să fie avortat, dar decizia mamei sale a fost schimbată de medicul care a convins-o să păstreze copilul.

Eu sunt al doilea copil din familie. La momentul în care mama mea a rămas însărcinată cu mine, părinţii aveau o situaţie dificilă. S-au dus la Târgu Jiu pentru ca mama să facă întreruperea de sarcină. Medicul obstetrician, o doamnă, i-a spus să lase copilul acesta şi o să vadă ce bucurii o să-i aducă, iar acel copil sunt eu. Din cele 20 de milioane care nasc, câte suflete puteau fi în diferite salvate? Era încă o Românie, a precizat Ionel Cioată.

Medici care NU fac avorturi: dr. Ionel Cioată

Alătură-te şi tu Bisericii Ortodoxe Române şi Asociației „Studenți pentru viață în lupta purtată împotriva avortului şi participă la Marşul pentru viaţă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente