Agenția Basilica: o oază de comunicare decentă, adecvată și adevărată într-o mare a știrilor false

Episcopul Europei de Nord a felicitat echipa Agenției de știri Basilica la împlinirea a zece ani de activitate și a spus despre aceasta că este „o oază de comunicare decentă, adecvată și adevărată într-o mare a știrilor false”:


Într-o lume tot mai asaltată de prefabricate ale gândirii secularizate, de știri false și de incitări emoționale cinice, Agenția Basilica este o oază de comunicare decentă, adecvată și adevărată. Trăim vremuri în care misiunea prin noile media este o mare provocare pentru Biserică.

Pe de o parte, este o necesitate, nu o opțiune, de vreme ce întreaga societate se află impregnată de aceste noi „rețele” ale cunoașterii și comunicării.

Pe de altă parte, există riscul confundării mijlocului cu scopul, adică a transformării acestor noii medii din unelte de comunicare în medii de viață virtualizată.

Mă bucur să constat că Agenția Basilica este un proiect care are în vedere ambele provocări: atât necesitatea comunicării prin noile medii, cât și a dreptei și chibzuitei folosiri a acestora.

Basilica este un exemplu reușit de de comunicare cu discernământ, spre folosul credincioșilor, dar și a publicului larg.

La mulți ani întru slujirea Adevărului!

† Macarie 

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord


Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

A fost sfințit noul sediu al Protoieriei Drăgășani

Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului a sfințit marți, 13 noiembrie, noul sediu al protoieriei Drăgășani și Paraclisul Sfântul Ioan Gură de Aur, construit în cadrul acestuia. La finalul slujbei de sfinţire, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie l-a instalat pe…