Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande

adunarea-eparhiala-a-episcopiei-ortodoxe-romane-1

Pe 25 februarie 2012, după slujba de Te-Deum săvârșit în prezenta Preasfințitului Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande în Catedrala Episcopală ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Melbourne, Australia, a avut loc Ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, după cum ne informează roeanz.com.au. Membrii Consiliului Eparhial au aprobat Rapoartele de activitate pastoral-misionară, administrativ-contabilă si culturala dasfasurate in institutiile din cuprinsul eparhiei.

Totodata, s-a verificat modul alegerii consiliilor parohiale la noile parohii infiintate in cursul anului 2011 si s-au validat membrii acestora, precum si delegatii noi in Adunarea Eparhiala.

Dupa amiaza, in aceeasi zi, sub presedintia Preasfintitului Parinte Episcop Mihail s-a tinut sedinta anuala a Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande, in care s-a analizat activitatea pastorala, misionara, administrativa si culturala din cadrul parohiilor si a centrului eparhial.Conform Statutului de organizare si functionare a Episcopiei, din Adunarea Eparhiala fac parte preotii parohi si cate doi delegati de la parohiile romanesti din Australia si Noua Zeelanda.

Sedinta a avut loc in sala sociala a Catedralei Episcopale. Au fost prezentate Rapoartele de activitate din cuprinsul episcopiei: administativ-bisericesc, pastoral-misionar, cultural-mass/media, economic; totodata s-a aprobat bugetul pe anul 2012.

Au fost dezbatute si s-au aprobat toate programele propuse, s-a aprobat procesul verbal al sedintei Adunarii Eparhiale, s-au prezentat hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, ale Consiliului si Permanentei Eparhiale.

La ora 7.00 PM Preasfintitul Parinte Mihail inconjurat de preotii romani prezenti a slujit Vecernia, in cadrul careia s-au citit doua referate care au avut ca tema Taina Sfantului Maslu.

Duminica, 26 februarie a.c. a fost savarsita slujba Sfintei Liturghii arhieresti cu soborul de preoti, fiind prezenti credinciosii ortodocsi romani din Melbourne si delegatii mireni de la celelalte parohii.

La sfarsitul Sfintei Liturghii s-a prezentat un alt referat in care s-a analizat legatura dintre post si Taina Sfantului Maslu.

In incheiere, chiriarhul a multumit lui Dumnezeu pentru binecuvantarile revarsate asupra preotilor si credinciosilor romani ortodocsi din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Romane din Australia si Noua Zeelanda, a multumit preotilor pentru activitatea depusa, pentru rabdarea in slujire si pentru realizarile administrative; a transmis mesajul si binecuvantarile arhieresti catre credinciosii din parohii si a urat tuturor ca perioada postului sa fie cu folos duhovnicesc spre bucurie, dragoste frateasca si mantuire vesnica.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
PS Siluan

Examen de capacitate preoţească la Roma

La Centrul Eparhial din Roma, Italia, a avut loc joi, 20 octombrie 2016, examenul de capacitate preoțească pentru fiii duhovnicești ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, informează site-ul oficial al Eparhiei. Comisia de examinare a…