Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Galați s-au desfășurat sâmbăta aceasta, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, slujba de Te Deum și un parastas oficiate în Catedrala arhiepiscopală.

Ședința s-a ținut în sala de conferințe „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului eparhial.

Activează oficial în cadrul orei de religie 265 de profesori din care 164 în județul Galați și 101 în județul Brăila, dintre care 67 cu definitivat, 52 cu gradul didactic II și 39 cu gradul didactic I. Pe lângă acestea, Sfântul Sinod a inițiat alte programe menite să aprofundeze tematicile de la ora de religie într-un chip practic și aceste programe sunt prea bine cunoscute: Hristos împărtășit copiilor, pe care îl agreează și îl ajută 380 parohii din Eparhie și în cadrul cărora frecventează 5268 de elevi. În cadrul celui de-al doilea program sinodal Alege Școala!, pentru a preveni abandonul școlar, participă 182 de parohii cu un efectiv de 1638 de copii cu risc de abandon”, a precizat ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

În continuare, ierarhul a vorbit despre activitatea caritabilă a Eparhiei, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

„Primul fond este Ajută-ți aproapele. Al doilea fond se numește Episcopul Chesarie cel blând și milostiv. În cadrul acestor două fonduri a fost acordată suma de 140793 lei pentru 902 persoane. De asemenea, Fondul Tinerețe și credință se referă la burse și ajutoare pentru studenți și elevi, iar fondul Râvna casei tale se referă la sumele ce se dau pentru construcții la bisericile sărace sau șantierele care sunt în criză mare. Valoarea totală a activităților social filantropice desfășurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în anul 2013 este de 5.694.318 lei”, a spus ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

În cadrul comisiilor de lucru au fost prezentate rapoartele pentru anul trecut ale sectoarelor Centrului eparhial și ale celorlalte subunități bisericești și au fost aprobate propunerile pentru anul 2014.

În continuare, a fost lansat volumul al XIV-lea din seria „Biserică. Misiune. Slujire” precum și ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuză ortodoxă”. La final, membrii Adunării Eparhiale au vizionat filmul documentar „2013 – Retrospectiva evenimentelor bisericești în Arhiepiscopia Dunării de Jos” realizat în cadrul Biroului de Presă și Comunicare al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente