Activităţi deosebite la Parohia ilfoveană Dascălu: cerc pastoral şi concurs pentru elevi

La Parohia Dascălu din Protoieria Ilfov Nord au avut loc joi întrunirea cercului pastoral Moara Vlăsiei cu tema Icoana ortodoxă, precum şi Concursul Rime spre cer!

Cercul pastoral din 16 februarie 2017 a început la ora 14.00 cu slujba Aghiasmei mici, iar apoi au fost prezentate referatele. Astfel, Pr. Ştefan Gabriel de la parohia Căciulaţi a susţinut prelegerea intitulată Despre icoana în Biserica Ortodoxă, Pr. Dobre Orlando Marian de la Parohia Moara Săracă prezentarea Modelul iconic al muceniciei Sfinţilor Brâncoveni. De asemenea, Pr. Popescu Alexandru de la Parohia Grădiştea, coordonatorul cercului pastoral, a prezentat lucrarea Muntele Athos: icoane făcătoare de minuni.

În timp ce preoţii au susţinut referatele, un grup de 22 elevi de la parohiile care formează cercul pastoral au compus rime folosindu-se de termenii religioşi indicaţi de juriu.

Mai departe, membrii juriului au acordat note elevilor. La final, au fost premiaţi toţi participanţii. Premiile au constat în diplome de participare şi icoane, iar primele 3 locuri au primit şi premii în bani.

Câştigătorii desemnaţi sunt:

LOCUL I :   Ciobanu Aura Florentina de la Parohia Căciulaţi

LOCUL II :  Petcu Ana Maria de la Parohia Vărăşti

LOCUL III:  Colac Marius Daniel de la Parohia Paşcani

Chivu Alexandra de la Parohia Grădiştea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente