Activităţi cultural-misionare la Biserica „Sfântul Antonie” cel Mare din Viena

În ultima perioadă, la Biserica Sfântul Antonie din Viena s-au desfăşurat o serie de activităţi cultural-misionare.

Dintre proiectele desfăşurate în mod regulat, începând cu luna septembrie 2015, menţionăm întâlnirea cu tinerii interesaţi de Biserică, coordonat de pr. dr. Ioan Moga. În cadrul acestor colocvii se poartă un dialog deschis, pe teme diverse, participanţii fiind mai ales tineri creştini nepracticanţi: se discută chestiuni elementare de înţelegere a credinţei, dar şi probleme critice din practica vieţii religioase. La ultimele două întâlniri, în centrul discuţiilor au stat două teme: Probleme de bioetica creştină şi Viaţa Sf. Muceniţe Maria Skobţova de Paris – o sfântă neconformistă.

Un alt proiect pastoral de succes este atelierul biblic unde se studiază Epistola Sfântului Apostol Pavel către Romani, sub îndrumarea teologului drd. Claudiu Ungureanu. Acest cerc de studiu biblic are loc joia şi urmăreşte o aprofundare ortodoxă, în acord cu tradiţia patristică dar ţinând cont şi de contextul actual, a Epistolei către Romani. Atelierul se bucură de un ecou deosebit, participarea fiind numeroasă. La ultima întâlnire, invitat în cadrul atelierului a fost Preacuviosul Părinte Paisios, stareţul nou înfiinţatei mănăstiri ortodoxe din landul Burgendland (Austria). Acesta a vorbit celor prezenţi despre rolul citirii zilnice a Noului Testament în viaţa creştinului.

Pentru copiii parohiei, se desfăşoară momentan următoarele proiecte:

Şezătoare în pregătirea Crăciunului, coordonată de prezbitera Patricia Moga. La întâlniri participă copii ai parohiei împreună cu mamele şi bunicele lor, ei confecţionând felicitări şi podoabe de Crăciun care sunt vândute apoi în scop caritabil.

Atelier de matematică, coordonat de dna profesoară Zoia Madge, în fiecare zi de sâmbătă, pentru elevii parohiei.

Ora de vioară, sub îndrumarea maestrului Tudor Andrei, de două ori pe săptămână.

La acestea se adaugă Programul de cateheză al copiilor în pregătirea primei Spovedanii.

Dimensiunea social-caritabilă nu este trecută cu vederea: în această perioadă, parohia participă momentan la proiectul shoebox, de strângere de cadouri de Crăciun pentru copiii nevoiaşi din România.

Comentarii Facebook


Știri recente