Activitatea social filantropică, prioritate pentru Arhiepiscopia Timişoarei

În cadrul şedinţei de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei din data de marți, 16 februarie 2015, s-a hotărât intensificarea activității social-filantropice din Eparhie. În acest sens, au fost stabilite măsuri concrete ca familiile cu mulți copii sau familiile de oameni vârstnici, fără aparținători, să poată fi sprijiniți material din fondul de întrajutorare al Oficiilor protopopești și al Centrului eparhial, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La reşedinţa mitropolitană din Timişoara s-a desfăşurat marțea aceasta sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, şedinţa de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei.Alături de Chiriarh, la aceasta au luat parte Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar eparhial, și părinții consilieri.

În cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial au fost prezentate referate ale secțiilor administrativ-bisericească, culturală și de învățământ, economică, de asistenţă socială, juridică, de patrimoniu şi de construcții bisericești. Cu acest prilej, au fost aprobate cererile de pensionare la limită de vârstă ale unor preoți din eparhie, unele mișcări de personal clerical, precum și de încadrare a unor tineri licențiați în Teologie Pastorală în posturi de preot și de diacon.

De asemenea, au fost rezolvate rapoartele înaintate de oficiile protopopesti din cuprinsul eparhiei cu privire la mișcările de personal neclerical. În acest context, au fost adoptate anumite măsuri de sprijinire a parohiilor de categoria a 3-a rurală, unele parohii fiind chiar reclasificate în categoria celor misionare, fiind scutite astfel de plata tuturor contribuțiilor protopopești, eparhiale ș.a.m.d.

Totodată, s-a insistat pentru ca părinții protopopi, în colaborare cu inspectorul eparhial, să verifice periodic gestiunea parohiilor din eparhia noastră și să-i ajute pe preoți în soluționarea tuturor nevoilor și a problemelor cu care se confruntă.

Un aspect aparte abordat în cadrul acestei ședințe a fost acela al intensificării activității social-filantropice, așa încât toți preoții să fie angajați în această misiune a Bisericii, cu atât mai mult cu cât în parohiile mici din mediul rural nevoile sunt în creștere. În acest sens, au fost stabilite măsuri concrete ca familiile cu mulți copii sau familiile de oameni vârstnici, fără aparținători, să poată fi sprijiniți material din fondul de întrajutorare al Oficiilor protopopești și al Centrului eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente