Absolvenții Facultății de Teologie din Craiova au depus Jurământul de Credință

Absolvenții Facultății de Teologie a Universității din Craiova, promoția iunie 2013, au depus astăzi, 28 iunie, Jurământul de Credință față de Biserica Ortodox, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu.

Evenimentul a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Paraclisul mitropolitan Madona Dudu, de către Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie din Craiova, înconjurat de un sobor format din preoții slujitori ai sfântului locaș, părinți profesori și diaconi. La festivitate au mai participat, profesori universitari, rude și apropiați ai proaspeților absolvenți.

La final, IPS Părinte Mitropolit Irineu i-a binecuvântat pe tinerii teologi și le-a vorbit despre rolul pe care îl vor avea ca preoți sau profesori de Religie, acela de a-i călăuzi de credincioși conform moralei și învățăturii creștin ortodoxe. „Este o mare bucurie pentru că depunem Jurământul de credință înaintea lui Dumnezeu și înaintea Sfintei Evanghelii, că vom păstra credința noastră sfântă, ortodoxă, vom duce mai departe prestigiul Facultății de Teologie din Craiova și îi vom purta în mintea și în rugăciunile noastre pe părinții profesori, pentru că această legătură dintre noi este bineplăcută lui Dumnezeu”, le-a transmis absolvenților de Teologie IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente