A XX-a ediţie Zilelor Mitropolit Visarion Puiu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Roman, Paşcani şi Neamţ se va desfăşura cea de-a XX-a ediţie a Zilelor Mitropolit Visarion Puiu. Anul acesta, manifestările sunt organizate sub genericul 70 de ani de la condamnarea la moarte a Mitropolitului Visarion Puiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul manifestării a început vineri, 26 februarie 2016, la Paşcani şi continuă în Sala Unirii a Muzeului de Istorie din Roman prin susţinerea comunicărilor ştiinţifice.

“Comunicările şi mărturiile din opera şi arhiva Mitropolitului Visarion Puiu vor fi prezentate de cercetători, istorici, arhivari, preoţi şi profesori din ţară şi străinătate. Vom porni într-un pelerinaj pe urmele Mitropolitului Visarion Puiu la Paşcani, Betleemul vrednicului ierarh, şi la Neamţ. La Paşcani, vom poposi mai întâi la Biserica «Sfinţii Voievozi», iar apoi ne vom îndrepta spre Colegiul «Mihai Eminescu» din Paşcani. Aici ne vom întâlni cu şcolarii olimpici ai acestei instituţii de învăţământ, şi vom marca astfel 137 de ani de la naşterea lui Visarion Puiu. Vor participa invitaţii noştri de seamă, care vor dialoga cu tinerii olimpici la disciplinele română şi religie, astfel încât să-l facem cunoscut pe Visarion Puiu în localitatea sa natală. Sâmbătă, 27 februarie 2016, vom ajunge la casa memorială a Mitropolitului Visarion Puiu de la Schitul Vovidenia al Mănăstirii Neamţ. De asemenea, vom poposi în biserica Mănăstirii Neamţ şi la gropniţa aşezării monahale”, a relatat pr. Florin Ţuscanu, preşedintele Asociaţiei Mitropolit Visarion Puiu.

Duminică, 28 februarie 2016, oaspeţii prezenţi la simpozion vor participa la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Roman. În catedrala romaşcană şi în biserica Parohiei Trifeşti, judeţul Neamţ, se va oficia Parastasul pentru Mitropolitul Visarion. În după-amiaza zilei de duminică va fi organizat un tur la principalele biserici din oraşul Roman.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…