A doua zi de Crăciun prăznuită la Braşov

În a doua zi de Crăciun, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica “Înălţarea Domnului” din Braşov, unde sute de credincioşi au venit să primească binecuvântare şi să umple biserica din lemn de pe locul unde va fi construită o catedrală a oraşului, informează mitropolia-ardealului.ro

În soborul slujitor s-a aflat protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, preoţii de la biserica braşoveană şi de la alte parohii.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit pe larg despre semnificaţiile sărbătorii Soborului Maicii Domnului şi despre rolul mântuitor al Sfintei Fecioare.

La final, părintele Victor Neamţu i-a mulţumit ierarhului pentru a noua vizită pastoral efectuată la biserica braşoveană.

Un grup de copii de la biserică au colindat pe cei prezenţi şi au îmbrăcat costumele populare specifice acestei părţi de Ardeal.

În aceeaşi zi, Părintele Mitropolit a sfinţit o copie a icoanei Maicii Domnului “Pantanassa” de la Muntele Athos, adusă în Biserica “Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos, Protopopiatul Bran-Zărneşti. Alături de ierarh s-a aflat un sobor slujitor format din protopopul de Bran-Zărneşti şi parohul bisericii din Moeciu de Jos, pr. Gheorghe Colţea şi slujitori ai sfintelor altare din parohiile ţinutului Bran.

Cu această ocazie, IPS Mitropolit Laurenţiu a sfinţit şi racla unde se păstrează fragmente din moaştele a peste 90 de sfinţi şi a oferit distincţia “Crucea Şaguniană” preotului George Bota de la Parohia Tohanu Vechi II.

La ceas de seară, IPS Mitropolit Laurenţiu a poposit în satul natal, unde la Biserica Răsăriteană a avut loc tradiţionalul concert de colinde şi de obiceiuri de Crăciun, susţinut de copiii şi tineri din Sâmbăta de Sus. Concertul a fost precedat de slujba Vecerniei, iar în soborul slujitor s-au aflat protopopul de Făgăraş II, Ion Tărcuţă şi alţi preoţi din împrejurimi.

Părintele Mitropolit le-a mulţumit tinerilor şi cadrelor didactice pentru păstrarea tradiţiilor, le-a oferit daruri şi i-a binecuvântat.

Comentarii Facebook


Știri recente