A apărut un nou număr al revistei „Ortodoxia”

La Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a apărut un nou număr al Revistei Ortodoxia a Patriarhiei Române.

În al doilea număr din 2016, revista ne propune, în secțiunea Studii, articole variate, între care:

  • Ecologia și calea conservării durabile a creației, studiu în care părintele profesor Vasile Răducă ne invită să înțelegem criza ecologică ca urmare a crizei morale și a apostaziei;
  • Articolul Patriarhul Justinian – învățător, preot și consătean, un veritabil apărător de credință și de neam al inginerului profesor Avram D. Tudosie este o apologie făcută ierarhului cu scopul de a corecta percepția greșită asupra acestuia, în încercarea de a înlocui expresia „patriarhul roșu” cu „slujitorul național al României”;
  • Documentul despre avort al Bisericii Ortodoxe Române (iunie 2005) și relevanța lui social-teologică. O abordare interconfesională a părintelui Cătălin Varga.

Tot în acest număr se regăsește un studiu despre Mitropolitul Anastasie Crimca și manuscrisul său «Sbornicul-Lavsiacon» al părintelui George V. Palade, și un altul despre Considerente etice privind identitatea creștină, persoana și misterul în Europa de azi, realizat de părintele Mihai Iordache. De asemenea, părintele Ion Pantilimonescu ne propune articolul său despre pictura brâncovenească.

Secțiunea Ortodoxia în dialog cuprinde Note liturgice ale profesorului Marian Ciucă privitoare la expresia „Vistierul Bunătăților” din cultul ortodox.

Orthodoxia patristica ne prezintă un text al Fericitului Ieronim: Epistola 107 către Leta privind educația tinerelor fete.

Textul Educația teologică în Sfânta Scriptură și la Sfinții Părinți al Episcopului Kallistos Ware – tradus din limba engleză ne este oferit spre studiu în secțiunea Ortodoxia contemporană.

În Însemnări despre cărți și reviste, revista Ortodoxia ne oferă patru recenzii de carte, între care Viața Sfântului Ioan Gură de Aur, apărută la Editura Basilica în 2016.

Colecţiile Revistei Ortodoxia pot fi consultate în cadrul Bibliotecilor Seminarelor şi Facultăţilor de Teologie din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente