Școala de vară Porolissum

În perioada 10-21 august 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, se desfășoară proiectul “Școala de vară Porolissum”. Acest proiect, inițiat de Episcopia Sălajului în parteneriat cu Școala Generală „Porolissum” din Zalău și Asociația „Filantropia Porolissum” oferă copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani o alternativă creştină, viabilă şi educativă de petrecere a timpului liber pentru perioada vacanţei şcolare, prin promovarea valorilor creştine.

„Cei 37 de copii care participă la activitățile acestui proiect sunt implicați în ateliere de creație pentru pictură pe sticlă și ceramică, de împletit metanii, în activități corale și dezbateri pe diferite teme, în competiții sportive, precum și alte acticvități recreative, fiindu-le asigurate în mod gratuit materialele necesare, precum şi masa de prânz. S-a urmărit prin aceste activităţi dezvoltarea sensibilităţii artistice a copiilor, a personalităţii lor, a cunoştinţelor legate de implicarea în societate şi promovarea unui comportament adecvat şi nu în ultimul rând, descoperirea talentelor în vederea susţinerii şi promovării acestora. Implicarea alături de dascălii voluntari a unor artişti populari, iconari locali, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Sălaj, psihopedagogi şi a tinerilor din cadrul Centrului de voluntariat „Sfântul Nicolae”, au asigurat reuşita acestui proiect”, după cum ne-a transmis Pr. Claudiu Nechita.

Lucrările copiilor vor fi expuse pentru început la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău, iar la începutul lunii septembrie, într-o expoziţie în aer liber organizată în centrul Municipiului Zalău.

Comentarii Facebook


Știri recente