Întruniri preoţeşti în Arhiepiscopia Iaşilor

Preoţii din protopopiatele Iaşi 1, Hârlău şi Piatra Neamţ s-au întrunit în zilele de 20, respectiv 21 octombrie 2014 în şedinţă lunară. Cu acest prilej a fost prezentată o temă de către un preot paroh şi s-au discutat diverse probleme de ordin administrativ, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

La Centrul de conferinţe „Providenţa“ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a avut loc luni, 20 octombrie 2014, şedinţa lunară a preoţilor Protopopiatului Iaşi 1, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Referatul cu tema „Sfinţii români, repere de viaţă duhovnicească pentru creştinii ortodocşi români“ a fost expus de pr. Maricel Bobârcă de la Parohia Sculeni.

„S-a făcut o incursiune prin vieţile sfinţilor români, reuşind să evidenţieze frumoasele calităţi ale acestora, exemple deosebite de urmat pentru credincioşii noştri din zilele noastre. Preoţii au luat cuvântul pe marginea acestei teme, aducând contribuţii deosebite, mai ales că subiectul referatului a fost unul deosebit“, a spus pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1. Tot luni, 20 octombrie 2014, a avut loc şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Hârlău. La întrunire a participat şi agentul principal Ioan Butnaru de la Poliţia Hârlău, care a prezentat o informare privind infracţiuni de înşelăciune comise în mediul rural. După cum ne-a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre programul de cateheză din această toamnă, iar la final a fost prezentat noul preot paroh de la Parohia Oneşti – Plugari, în persoana preotului Mihai Roşca. În dimineaţa zilei de marţi, 21 octombrie 2014, la sediul Protopopiatului Piatra Neamţ a avut loc şedinţa lunară cu preoţii. Părintele Constantin Lungu-Ailenei, de la Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci“ – Dumbrava Roşie II – Dumbrava Roşie, a prezentat referatul cu tema „Dezvoltarea culturală a Ţării Româneşti în timpul lui Constantin Brâncoveanu; Ctitorii brâncoveneşti“.

În acelaşi timp, pr. Ciprian Timofte, secretar al Protopopiatului Piatra Neamţ, a adus la cunoştinţa preoţilor informaţii noi şi utile sosite din partea Centrului eparhial Iaşi, iar pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ, a prezentat imagini şi explicaţii de la pelerinajele preoţilor şi credincioşilor din Protopopiatul Piatra Neamţ în Capadocia (Turcia) şi la mănăstirile din Oltenia.

Comentarii Facebook


Știri recente