Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş

Parohia Şiclău din protopopiatul Arad, a găzduit în prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului, 16.08.2015, întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Schimbarea la Faţă”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârşită de cei 14 preoţi prezenţi.

„Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Faur Aurel de la parohia Grăniceri, care pornind de la textul pericopei evanghelice a zilei, Pilda datornicului nemilostiv (Matei18; 23-35) şi în contextul Anului Omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi, dar și al Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii, a vorbit despre iertarea pe care noi o primim de la Dumnezeu și iertarea pe care trebuie sa o arătăm semenilor, cea dintâi fiind infinit mai importantă. Părintele a evidențiat și nevoia de iertare a păcatelor, arătând că ea se realizează numai prin mărturisirea lor înaintea lui Dumnezeu Cel Milostiv şi Îndurat, cum Îl zugrăveşte pericopa evanghelică a duminicii”, a precizat Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari – Secretar – Cercul pastoral-misionar Chișineu Criș.

În continuare, părintele paroh Radu Sava a susţinut referatele având ca teme: Parohia şi biserica parohială, centrul vieţii spirituale a comunităţii creştine ortodoxe; Împărtăşirea înfricoşată cu Hristos în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur; Cultul martirilor în Biserică; arătând că Sfinții Martiri Brâncoveni sunt un model de unitate și jertfă pentru familiile creștine din toate timpurile.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 30 august, în parohia Mișca.

Comentarii Facebook


Știri recente