Întrunirea plenară a „Comisiei Credinţă şi Constituţie” din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor

Liderii religioşi din întreaga lume participă zilele acestea la reuniunea plenară a Comisiei „Credinţă şi Constituţie” din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor. Întrunirea are loc la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce”, Caraiman din judeţul Prahova, după cum informează Radio TRINITAS.

În cadrul întrunirii sunt discutate problemele legate de migraţie, cooperarea între Bisericile membre şi situaţia creştinilor din zonele de război. Biserica noastră este reprezentată de o delegaţie condusă de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal.

„Provocările din vremea noastră care afectează propovăduirea mesajului creştin sunt aceleaşi pentru toate confesiunile creştine şi anume, manifestarea secularismului, manifestarea ateismului şi materialismului de toate categoriile. Toate acestea sunt elemente comune care ne unesc pentru a găsi soluţii pentru combaterea lor. Trebuie să ştim că această comisie reprezintă de fapt cea mai importantă din cadrul Consiliului Ecumenic pentru că aici se dezbat teme teologice unde se încearcă să se identifice ceea ce ne desparte pe noi creştinii şi în această activitate de reflecţie şi gândire teologică s-ar putea găsi şi elemente comune”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente