Întrunirea Cercului pastoral-misionar nr. 2 al Protoieriei Ploieşti Nord

Joi, 26 martie 2015, a avut loc întrunirea preoţilor care fac parte din cercul pastoral-misionar nr. 2 al Protoieriei Ploieşti Nord. Lucrările cercului s-au desfăşurat la parohia Bucov şi au fost precedate de săvârşirea Sfintei Taine a Maslului în biserica cu hramul Sfânta Treime din localitate, după cum ne-a mărturisit Pr. Iftimi Ionuţ-Dragoş.

În mijlocul preoţilor şi a credincioşilor prezenţi la acest eveniment deosebit, s-a aflat şi părintele Adrian Cosmin Matei, protoiereu al Protoieriei Ploieşti Nord, care în cuvântul de învăţătură rostit la sfârşitul săvârşirii Sfintei Taine a Maslului, a îndemnat credincioşii prezenţi la o intensificare a trăirii în comuniune a credinţei creştine, subliniind caracterul duhovnicesc deosebit al perioadei în care ne aflăm, perioadă în care suntem chemaţi la o sinceră apropiere de Dumnezeu şi de semeni.

Lucrările cercului pastoral au debutat prin alocuţiune părintelui Voica Bogdan Vasile, responsabilul cu activităţile cercului pastoral-misionar nr. 2, care a anunţat programul acestei consfătuiri.

Referatul prezentat în cadrul acestei întâlniri, a avut ca temă Misiunea parohiei astăzi şi a fost susţinut de părintele Ionescu Mihai, preot paroh la parohia Bucov. Dezbaterea desfăşurată pe baza referatului prezentat a punctat importanţa cooptării tuturor membrilor unei parohii în activităţile desfăşurate la nivel parohial, în edificarea acestei lucrări preotul prin cuvântul şi exemplul său fiind cel care cheamă şi îndeamnă pe credincioşi la o mai desăvârşită lucrare creştinească în enoria lor, după cu a subliniat părinte Cazan Valentin.

Comentarii Facebook


Știri recente