Întrunire a preoţilor din Protopopiatul Ineu

Preoţii din Protopopiatul Ineu s-au întrunit în această săptămână la biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din localitate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi la cererea părintelui protopop Adrian Zaha, informează Ziarul Lumoina, Ediţia de Banat.

Întâlnirea a debutat cu Spovedania preoţilor din protopopiat, urmată de slujirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii a unui sobor de 40 de preoţi, în frunte cu pr. Teodor Vid, consilier administrativ-bisericesc, în cadrul căreia s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. După slujbă, întrunirea prezidată de pr. Teodor Vid şi de pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului, a continuat în sala de şedinţe a protopopiatului, unde au avut loc discuţii pe teme de ordin administrativ-bisericesc, iar la final a fost împărţită Pastorala ce se va citi în fiecare biserică parohială şi mănăstire la Sfânta Liturghie din prima zi a sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, iar în filii a doua zi a marelui praznic.

La finalul şedinţei, pr. Adrian Zaha a mulţumit pentru încrederea şi cinstea acordată de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei şi a rugat pe pr. Teodor Vid să transmită chiriarhului gândurile de bine şi mulţumirile alese ale preoţilor din protopopiat.

Comentarii Facebook


Știri recente