Întâmpinarea Domnului sărbătorită în Parohia Vinţu de Jos I, Protopopiatul Sebeş

În ziua Praznicului Întâmpinării Domnului, marți, 02 februarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Vinţu de Jos I, Protopopiatul Sebeş, după cum a precizat Pr. Bogdan Avram, secretar eparhial.

Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar la final, l-a hirotesit pe părintele paroh Valer Boca întru iconom stavrofor.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a vorbit celor prezenţi despre bucuria pe care a avut-o Fecioara Maria de a avea ca fiu și a crește pe Însuși Fiul cel Unul născut al Tatălui. Înaltpreasfinţia Sa a mai subliniat că noi, creştinii, nu suntem orfani într-un univers gol și înspăimântător, și că Dumnezeu ne este alături de fiecare ca o respirație, ca o bătaie de inimă, cu aceeași prospețime mereu.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Irineu l-a felicitat pe părintele paroh şi pe toţi credincioşii parohiei pentru lucrarea care o desfăşoară.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…