Întâlnirea responsabililor cu cateheza din Eparhia Romanului şi Bacăului

Cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim în sala de conferinţe a Protopopiatului Bacău, a avut loc, în ziua de 26 ianuarie a.c., întrunirea Biroului de Cateheză al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

La această întrunire au fost prezenţi preoţii responsabili cu activitatea catehetică în cele şase protopopiate.

„Activitatea catehetică este necesară timpurilor actuale pe care Biserica ne îndeamnă a le parcurge neclintiţi în credinţă şi ascultare”, a spus în cuvântul de deschidere, preotul protopop Costică Busuioc.

În cadrul dezbaterii au avut loc mai multe discuţii cu privire la activitatea catehetică desfăşurată în protopopiatele Arhiepiscopiei şi cum se pot eficientiza aceste activităţi.

„Între subiectele dezbătute au fost implementarea Concursului catehetic naţional de miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” din perioada 15 decembrie 2014 – 21 mai 2015, continuarea proiectului Hristos împărtăşit copiilor, crearea unor proiecte catehetice proprii fiecărui protopopiat pentru perioada verii și implementarea în parohii a proiectului Calea Mântuirii”, a declarat preotul Daniel-Ionel Marari, directorul Centrului Catehetic ”Cuvioasa Parascheva”, din cadrul Sectorului Cultural al Administraţiei Eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente