Întâlnirea preoţilor din Beclean

Clericii din Protopopiatul Beclean au participat joi, 16 octombrie, la conferinţa preoţească de toamnă, cu tema „Martiriul Sfinţilor Brâncoveni“. Întrunirea s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitului Clujului, Maramureşului şi Sălajului, şi a debutat cu o slujbă de Te Deum, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania.

În deschiderea conferinţei, ierarhul a vorbit despre conferinţele preoţeşti de toamnă care se axează în acest an pe tema martiriului Sfinţilor Brâncoveni: „Abordăm un subiect important legat de Martirii Brâncoveni, aceasta deoarece în acest an se împlinesc 300 de ani de la martiriul lor şi tot românul ştie că tăria de credinţă şi de caracter a Sfântului Constantin Brâncoveanu este inegalabilă“.

Ultimele conferinţe preoţeşti de toamnă din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului vor fi organizate pe 30 octombrie, în Protopopiatele Cluj I şi Cluj II, în prezenţa IPS Părinte Mitropolit Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente