Întâlnirea preoteselor văduve la Braşov

Marţi, 21 septembrie, Fundaţia „Sfinţii Constantin şi Elena – Valea Cetăţii – Braşov“, a organizat o întâlnire cu preotesele văduve din Braşov şi împrejurimi. Din cele 19 de invitate, din cauza problemelor de sănătate au participat doar cinci, cu vârste între 59 şi 94 de ani, informează “Ziarul Lumina”.

Întâlnirea a avut loc la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Parohia Ortodoxă „Valea Cetăţii“ Braşov. S-a săvârşit slujba Parastasului pentru preoţii adormiţi întru nădejdea Învieri Domnului, fiind astfel pomeniţi 87 de preoţi trecuţi în lumea drepţilor.

Apoi, pentru preotese, s-a săvârşit rugăciunea de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu şi rugăciunea pentru cererea celor de trebuinţă şi de folos. Preotesele au primit câte un buchet de flori, cărţi cu conţinut religios, iconiţe şi milostenie de la Parastas. La slujbă au participat şi membrii familiilor doamnelor preotese, credincioşi şi voluntari ai fundaţiei. Apoi, Parohia Ortodoxă „Valea Cetăţii“ Braşov a oferit preoteselor un prânz festiv.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…