Întâlnirea lunară a tinerilor Nepsis din Roma și împrejurimi

În seara zilei de vineri, 14 noiembrie 2014, la Paraclisul Episcopal ”Sfântul Alexie Omul lui Dumnezeu” din Roma – Torre Spaccata a avut loc întâlnirea lunară a frăţiei tinerilor ortodocşi Nepsis de la Roma şi împrejurimi cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Tema întâlnirii a fost: „Care este rostul postului Crăciunului? Cum să ne pregătim pentru Crăciun ?” În prima parte a acestei cateheze, Preasfințitul Siluan a vorbit tinerilor despre importanța postului ca mijloc de pregătire pentru însemnata Sărbătoare a Nașterii Domnului, subliniind diferența dintre înțelegerea duhovnicească a acestei sărbători și petrecerea specifică lumii secularizate care are la bază consumul și divertismentul. În partea a doua, Preasfinția Sa a răspuns întrebărilor adresate de copii și tineri.

La finalul întâlnirii, tinerii au participat la agapa frățească pregătită de Părintele Gabriel împreună cu credincioșii de la Paraclisul Episcopal ”Sfântul Alexie Omul lui Dumnezeu” din Roma – Torre Spaccata.

Comentarii Facebook


Știri recente