Întâlnire la Universitate cu Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, s-a întâlnit sâmbăta aceasta cu studenţii, cercetătorii şi cadrele didactice ale programului de Studii Religioase din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Întâlnirea s-a ţinut la Facultatea de Drept. Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenţi despre situaţia creştinilor din Ierusalim şi despre problemele cu care se confruntă Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului.

„Reprezentăm Țara Sfântă. Și nu doar pe noi înșine, ci toată creștinătatea și, în special, Biserica noastră Apostolică și Universală. Ierusalimul a ajuns astăzi în atenția întregii comunități internaționale, iar acest lucru se datorează faptului că orașul e asociat cu istoria sacră. Iar istoria sacră, așa cum știm toți, este cea care a început pe Muntele Sinai, cu profetul Moise, și s-a încheiat în Betleem, cu Taina Întrupării, și, bineînțeles, în Ierusalim, cu pătimirile, răstignirea, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. E inutil să mai spun că cei care nu cunosc istoria sacră – și, pentru a face totul mai clar, istoria Bibliei (Vechiul și Noul Testament) – nu pot înțelege cu adevărat ce se întâmplă. Acesta este și motivul pentru care, în Orientul Mijlociu, cu Ierusalimul în centru, există acest conflict între palestinieni, arabi, musulmani și evrei (israelieni). Dar acest conflict nu e limitat la acest loc anume, e ceva ce are legătură cu toată lumea. S-a spus că tot ce e bun în lume vine dinspre Ierusalim și, de asemenea, că tot ce e rău vine tot de acolo, nu? Și că adevăratul motiv al conflictului din Țara Sfântă este religia, că în chiar inima conflictului este religia. Mulți diplomați cunoscuți și politicieni nu reușesc să înțeleagă și să ofere soluții (pentru rezolvarea conflictului) pentru că ignoră, astăzi, semnificația și importanța religiei”, a precizat Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, potrivit TRINITAS TV.

Studenţii şi cercetătorii au prezentat cu acest prilej proiectele academice desfăşurate în cadrul Programului de Studii Religioase al Universităţii din Bucureşti şi i-au adresat Preafericii Sale mai multe întrebări.

Au participat la întâlnire cadre didactice ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, dar şi ale Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente