În Arhiepiscopia Târgoviştei s-a deschis spre slujire biserica Sf. M. M Dimitrie din satul Dumbrava, jud. Dâmboviţa

Duminică, 19 octombrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de binecuvântare pentru deschiderea spre slujire a bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Satul Dumbrava, Comuna Ulmi, Judeţul Dâmboviţa.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participarea a circa o mie de credincioşi, din sat şi din împrejurimi, şi în prezenţa domnului Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a unor parlamentari din judeţ şi a altor oficialităţi locale şi judeţene.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre rolul spiritual şi cultural deosebit pe care biserica parohială îl are în viaţa comunităţii locale, ca semn al identităţii creştin-ortodoxe şi româneşti, dar şi ca simbol al dragostei de Dumnezeu şi de Biserica noastră străbună. De asemenea, Înaltul ierarh a apreciat disponibilitatea, deschiderea şi ataşamentul fiilor satului Dumbrava faţă de credinţa strămoşească, fapt mărturisit de ridicarea acestei biserici în aproximativ un an şi jumătate.

Comentarii Facebook


Știri recente