75 de ani de la deportările din 13 iunie 1941

Cei 602 români deportați din Regiunea Cernăuți în Siberia în noaptea de 12 spre 13 iunie a anului 1941, au fost comemorați duminică în comuna suceveană Mahala. Evenimentul s-a desfășurat lângă monumentul Aniței Nandriș-Cudla și a început cu Parastasul oficiat de protopopii de Noua Suliță și Storojineț, împreună cu o parte din slujitorii de la Mănăstirea Putna, informează TRINITAS TV.

Prezent la eveniment, starețul Mănăstirii Putna, părintele Melchisedec Velnic a vorbit despre dimensiunea prea puțin cunoscută azi a deportărilor.

La invitația primarului comunei Mahala, la eveniment a participat și Consulul General al României la Cernăuți care a subliniat importanța lecției de credință, dragoste, demnitate și bună-cuviință a Aniței Nandriș.

Între cei care au luat cuvântul s-a aflat și Aurora Bujeniță în vârstă de 80 ani, care a fost deportată pentru cinci ani în Siberia.

La comemorare au participat mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare. Aceștia au interpretat câteva cântece în amintirea românilor care au suferit în Siberia.

La final, toți cei prezenți au aprins o lumânare pentru sufletele românilor nevinovați care au cunoscut drama deportării, cu simțământul că și aceasta este o zi sfântă pentru poporul nostru.

Comentarii Facebook


Știri recente