40 de ani de la întronizarea Episcopului Emilian Birdaș

40-de-ani-de-la-intronizarea

Arhiepiscopia Alba Iuliei sărbătorește duminică, 21 februarie 2016, 40 de ani de la întronizarea în scaunul episcopal de la Alba Iulia a vrednicului de pomenire, Episcop Emilian Birdaș.

Duminică, comemorarea va începe cu săvârșirea Sfintei Liturghii, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la finalul căreia va fi oficiată slujba Parastasului, la 20 de ani de la mutarea la Domnul a Episcopului Emilian. În continuarea programului, va fi inaugurat salonul cu numele „Emilian Episcopul” din cadrul ansamblului catedralei și vor fi lansate două volume dedicate ierarhului omagiat.

Episcopul Emilian Birdaș a păstorit Eparhia Alba Iuliei între anii 1975 și 1990, de numele său fiind legate numeroase evenimente și împliniri deosebite din istoria eparhiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
01

Procesiunea Calea Sfinţilor

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sâmbătă, 22 octombrie 2016, a avut loc, la Bucureşti, tradiţionala procesiune intitulată Calea Sfinţilor. De la ora 14:00, racla cu moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a…