20 de aparate medicale donate Institutului Oncologic București de Voluntarii Paraclisului CMN

IOB Aparatura medicala si pachete 31

Institutul Oncologic din București (IOB) a primit din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului 10 aparate pentru apnee în somn și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, voluntarii au distribuit pacienților internați la IOB 350 de pachete cu produse bio, icoane și 50 de pungi cu jucării.

„Pe lângă pachetul pascal, am căutat sa fim alături şi cu sufletul de fiecare bolnav în parte, să comunicăm cu ei pentru a nu simţi că sunt părăsiţi, să nu se vadă ca boala îi izolează şi ii desparte de cei dragi”, a spus arhim. Ciprian Grădinaru.

Părintele Ciprian Grădinaru consideră că pacienţii au nevoie de sprijin, mai ales emoţional, în condiţiile în care boala afectează întreaga familie.

„O astfel de boală nu afectează numai pacientul”, a spus Pr. Ciprian, „ci și întreagă familie; vestea că unul din familie are cancer, îi afectează pe toți ceilalți, le ia  toată bucuria, toată starea sufletească, toată liniștea și atunci căutăm să fim alături de ei, să îi îmbărbătăm, să ne rugăm, în primul rând pentru că toate rămân la milă lui Dumnezeu”.

Poate duce omul cancerul o viață întreagă sau poate să îl răpească într-o luna sau în mai puțin de o lună, dar căutăm să fim implicați cu tot ce ne stă in putință: cu baza materială, aparatură medicală, cu suportul moral și rugăciunea, precum și cu prezența noastră.

Protocol colaborare Patriarhia Română şi IOB

Patriarhia Romana şi Institutul Oncologic Bucuresti colaborează periodic pentru depistarea cancerului în rândul populației din zonele defavorizate, tratarea lui și susținerea morală a pacienților internați la IOB.

În urma acestui protocol, mai mult de 30% dintre pacienţii diagnosticaţi au fost direcționaţi către unitățile spitalicești.

„Venim în fiecare luna la copiii de aici, cu câte un spectacol, cu câte un moment artistic pentru a-i bucura și a-i face să uite că sunt, aici, la spital și se confruntă cu această boală”, a spus Dan Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic București, a declarat că există o relație de prietenie între voluntari și cadrele medicale datorită acţiunilor dese pe care le-au întreprins voluntarii de la Paraclisul CMN.

La acțiunea voluntarilor de joi a fost implicat și personalul din cadrul Penitenciarului Rahova, din București, care a donat copiilor de la secția de onco-pediatrie 50 de pungi cu jucării, dulciuri și fructe.

„Am strâns în jurul sumei de 2500 lei, fiecare cât a putut să contribuie la această activitate. Noi am fost foarte bucuroși că am putut să îi ajutăm pe acești copii și cu siguranță vom mai participa la alte activități. Eu zic că fiecare dintre noi ar trebui să facă aceste lucruri, nu este necesar un efort foarte mare pentru a realiza aceste lucruri”, a precizat Florin Cosmin Brencea, ofițer în cadrul Penitenciarului Rahova.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

190.000 euro – aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani

190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani. Aceste acţiuni caritabile îndreptate către mai multe unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donaţii Biserica Ortodoxă Română dovedeşte, contrar unor poziţii exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferinţa aproapelui. Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi.


Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară


În 20 august 2015, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat aparatură medicală spitalelor bucureştene Grigore Alexandrescu, Elias şi Marie Curie.

Primele două au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, în valoare de 15.748 lei fiecare. Spitalului clinic de urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est.

Un an mai târziu, în aprilie 2016, voluntarii Paraclisului CMN au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuţi, două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum şi consumabile.

Foto credit: Voluntarii PCMN

Comentarii Facebook


Știri recente