20 de ani de la reînființarea Episcopiei Caransebeșului

Marți, 28 ianuarie, la reședința episcopală din Caransebeș, a avut loc ședința Permanenței Consiliului eparhial sub președinția Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, și cu participarea membrilor Permanenței.

Pentru sectorul bisericesc s-a hotărât numirea preotului Traian Florei la parohia Jupa, din protopopiatul Caransebeș, începând cu data de 1 februarie 2014. S-a hotărât modificarea limitelor Protopopiatelor Reșița și Moldova Nouă, prin arondarea Parohiei Ciclova Montană la Protopopiatul Moldova Nouă. În baza prevederilor statutare, permanența consiliului eparhial manifestă un acord de principiu pentru modificarea limitelor Protopopiatelor Reșița și Moldova Nouă, prin arondarea Parohiei Ciclova Montană la Protopopiatul Moldova Nouă, hotărâre ce va fi supusă aprobării comisiei de organizare și validare a adunării eparhiale din data de 8 februarie 2014.

Pentru sectorul cultural s-a aprobat ca în anul 2014 să se omagieze în episcopie, următoarele evenimente: 20 de ani de la reînființarea episcopiei, 80 de ani de la instalarea episcopului Vasile Lăzărescu în eparhia Caransebeșului și comemorarea a 100 de ani de la începerea primului război mondial. S-a aprobat emiterea unei circulare pentru a se oficia în fiecare parohie o slujbă de pomenire pentru episcopul Emilian Birdaș, reîntemeierii eparhiei, în contextul în care anul acesta se omagiază 20 de ani de la reînființarea episcopiei. Slujba de pomenire se va oficia la data de 5/6 aprilie 2014, în funcție de programul liturgic al parohiei.

Pentru sectorul economic s-a prezentat execuția bugetară a CAR-ului, precum și propuneri de eficientizare a împrumuturilor către cotizanți și s-a aprobat supunerea spre dezbatere în cadrul Adunării Generale, convocate pentru data de 5 februarie 2014 la orele 11:00. S-a aprobat execuția bugetară pentru investițiile efectuate la grădinița confesională Sf. Filofteia din Caransebeș. Renovarea a constat în restaurarea și izolarea exterioară a grădiniței, înlocuirea acoperișului și construcția unor anexe necesare desfășurării activității educative a cadrelor didactice. De asemenea pentru sectorul social-filantropic s-au discutat și aprobat strategii de funcționare a Centrelor de Tineret din orașele eparhiei, propunându-se deopotrivă metode de sprijinire a parohiilor care întrețin activități social-filantropice.

Comentarii Facebook


Știri recente