15 ianuarie: Expoziţia „Lui Eminescu”, la Muzeul Satului

Afis-Lui-Eminescu

Expoziția „Lui Eminescu” va fi vernisată luni, începând cu ora 12:30, în sala foaier Henri H. Stahl din clădirea administrativă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff, nr. 30. Evenimentul este dedicat împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului național.

Expoziţia este organizată de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în parteneriat cu Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

În contextul Zilei Culturii Naționale, expoziția este un omagiu adus „poetului nepereche”, al cărui spirit traversează veacurile și influențează creația artistică, la mai mult de un secol de la trecerea sa la cele veșnice.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PF Teofil: „După ce a conştientizat importanța sufletului, Sf. Gherasim de la Iordan a disprețuit comorile pământești de dragul bunurilor cerești”

În Patriarhia Ierusalimului a fost cinstit sâmbătă, conform calendarului iulian nerevizuit, Sfântul Gherasim de la Iordan. Cu acest prilej, PF Teofil a liturghisit împreună cu mai mulţi ierarhi şi clerici la Mănăstirea ocrotită de sfânt şi aşezată…