125 ani de creștinism ortodox în Chicago. Aniversare prin concelebrarea Sfintei Liturghii

Anul 2017 a fost proclamat al 125-lea an de creștinism ortodox în Chicago. Cu acest prilej, episcopii eparhioți din Chicago au aprobat o sărbătorire istorică a evenimentului în ziua de sâmbătă, 30 septembrie 2017, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Ierarhii din zona Chicago, împreună cu toți clericii din zonă, se vor întâlni pentru a consluji în 30 septembrie la această Sfântă Liturghie istorică, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.


Istoria arată că prezența creștinilor ortodocși în Chicago a început la sfârșitul anilor 1800, cu o organizație numită Frăția Greco-Slavă formată din imigranți, în principal din Sparta și Corfu, Grecia, Muntenegru și Herțegovina, Serbia și carpato-ruși (galicieni) din Imperiul de atunci Austro-Ungar.

După ce au adresat cereri centrelor bisericești din țările lor respective în 1892, toate cele trei biserici mame au răspuns trimițând un preot pentru a sluji credincioșilor, în cadrul Eparhiei ortodoxe ruse existente de Sitka, Alaska. Acesta a fost începutul Bisericii grecești Buna Vestire, a Bisericii sârbești Învierea Domnului și a Bisericii rusești Sf. Vladimir (mai târziu numită Sfânta Treime). Astăzi, există aproape 80 de parohii ortodoxe în zona Chicago.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…