120 de persoane devaforizate din Arad au primit pachete cu alimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în perioada 10-12 ianuarie 2016, 120 de persoane defavorizate au primit din partea Arhiepiscopiei Aradului pachete cu alimente.

„O mare parte din aceste persoane sunt de la Adăpostul de Noapte al orașului, un centru social deschis pentru persoanele fără adăpost atât pe durata nopţii, dar şi pe parcursul zilei, în perioada sezonului rece. Aceste acțiunivin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura hrana necesară, în contextul depăşirii perioadei dificile de iarnă. Adăpostul de Noapte a fost înfiinţat prin decizia Consiliului Local al Municipiului Arad şi se adresează cu precădere persoanelor adulte, fără adăpost, aflate în stare de risc social ridicat. Capacitatea de primire este de circa 50 de locuri şi poate fi depăşită în caz de situații limite, prin amplasarea de paturi pliante şi saltele, în mod special pe durata sezonului rece”, a declarat arhim. Teofan Mada, Vicar Eparhial.

Printre beneficiari s-au numărat și pesionari cu venituri foarte mici, precum și alte categorii de persoane defavorizate.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…